Succesverhalen

Carriere-switch binnen de techniek!

Naast werkzoekenden helpen hun techniekbaan te vinden, helpt Gelders Vakmanschap ook bij behoud van werknemers voor de techniek. Een mooi voorbeeld van in de techniek blijven werken, wordt in een artikel van Tech Gelderland beschreven.

Na een ernstig bedrijfsongeval in de zomer van 2020 kon Michael Smoorenburg zijn functie als storingsmonteur in de buitendienst niet meer uitoefenen. Michael wilde graag in de techniek blijven werken. Samen met arbeidsmarktcoach Jan Heeres van Gelders Vakmanschap heeft hij gekeken naar wat er nog wel mogelijk was. Door niet alleen naar werkervaring te kijken maar ook naar competenties die in de vrije tijd worden ingezet, is Michael weer aan het werk voor het project Energie Vitaal in Tiel. Hier klust hij bij mensen met slecht geïsoleerde woningen, waar hij bv tochtstrips of radiatorfolie aanbrengt.


‘Michael bleek ook al jaren atletiek-trainer te zijn’, vertelt Jan Heeres. ‘Samen hardop nadenkend kwamen we op het idee of techniekinstructeur, Technisch Onderwijs-assistent, TOA, of docent in het technisch onderwijs iets voor hem zou kunnen zijn.’ Michael Smoorenburg zag dat wel zitten en ging tijdens de Praktische Profiel Oriëntatie (PPO) Doe-dagen in Geldermalsen aan de slag met de workshop Duurzame Energie. Er waren ook enkele vacatures bij scholen in de regio. Dat was het niet. ‘Dan zou ik nog drie of vier jaar een opleiding moeten volgen. Tegen die tijd ga ik met pensioen’, constateert Michael Smoorenburg.

In de link Carriere-switch naar techniek vind je het volledige artikel over hoe arbeidsmarktcoach Jan Heeres van Gelders Vakmanschap Michael Smoorenburg geholpen heeft een passende baan in de techniek te vinden.

Tech Gelderland schrijft artikelen om Gelderse initiatieven te promoten waarin de link tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt gelegd. Hiermee worden o.a. zij-instromers in de zaterdageditie van de regionale dagbladen en via social media geïnformeerd over baankansen. Met als doel dat meer mensen in de techniek en aan technologische vooruitgang gaan werken. Gelders Vakmanschap participeert in Tech Gelderland.

In de bijlage staan meer artikelen van Tech Gelderland; waaronder een verhaal van Wieger Willems over 'Technici aantrekken en behouden voor regio Arnhem Nijmegen' en van Folkert Potze en stuurgroeplid Jan van Boekel van Gelders Vakmanschap over dat 'Meer jongeren kiezen voor technische mbo-opleidingen'.Downloads

  1. TG 110323, editie Arnhem.pdf (1,52MB)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek
Nieuws

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek

Woensdag 24 april, open inloop: Ontdek nieuwe mogelijkheden in de bouw en techniek! Kom langs op Newtechpark in Apeldoorn. Laat je informeren over carrièrekansen en opleidingen!

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'
Nieuws

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'

Veel jonge meiden kiezen niet voor de techniek omdat hun vriendinnen dit ook niet doen, terwijl ze veel beter passen in de techniek! Op de VHTO Girlsday '24 enthousiasmeren we uw meiden!

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland