Waarom Leve(n)lang Gelders Vakmanschap? Samen werken aan techniek!

Gelderland wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Gelderse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Al die krachten hebben we nu gebundeld in het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Daarmee ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Gelderland beter te laten functioneren.

  • Voor werkzoekenden, werkenden en zzp'ers
  • Opleidingsvergoedingen van 1.000,- tot 3.000,- euro
  • Ondersteuning door arbeidsmarktcoaches

Voor wie? Werkzoekenden, werkenden en zzp'ers

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap richt zich op vier specifieke doelgroepen. Werkzoekenden en mensen met een baan buiten de technische sector bieden we scholing aan om vakkennis te verkrijgen. En werknemers en zzp'ers in de technische branche stellen we in staat zich bij te scholen. En of je nou jong, 45+, man of vrouw bent, voor ons schuilt in iedereen technisch vakmanschap.

Werkzoekenden, werkenden en zzp'ers

Waarmee? Met opleidingsvergoedingen

Het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap bestaat uit vijf aantrekkelijke vouchers voor technische om-, bij- of herscholing. Liefst ca. 850 vouchers stellen we beschikbaar, zodat ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. Met 330 van deze vouchers hopen we nieuwe technische vakmensen op te leiden. De overige vouchers zetten we in voor de doorontwikkeling van huidige technische arbeidskrachten.

Opleidingsvergoedingen

Hoe? Door arbeidsmarktcoaches

Om jouw technische om-, bij- of herscholing te laten slagen, staat er per regio in Gelderland een team van arbeidsmarktcoaches voor je klaar. Deze coaches beoordelen je aanmelding voor een voucher, helpen je bij vinden van het juiste opleidingstraject en coachen je tijdens jouw scholingsperiode. Ondertussen leggen ze ook contacten met de juiste partijen en ondersteunen je om jouw droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden.

Arbeidsmarktcoaches

Onze partners Een ijzersterke alliantie

Vouchers - Wij vergoeden jouw technische scholing

Vouchers Wij vergoeden jouw technische scholing

Elektromonteur, bouwvakker, lasser of robotprogrammeur. Op weg naar een beter functionerende technische arbeidsmarkt zoeken technische bedrijven in Gelderland vakkrachten in alle soorten en maten. Daarom stelt Leve(n)lang Gelders Vakmanschap voor iedere om-, bij- of herscholing ca. 850 vouchers beschikbaar, waarmee ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. We bieden deze vijf vouchers aan:

Bekijk onze vouchers
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland