Waarom Leve(n)lang Gelders Vakmanschap? Samen werken aan techniek!

Gelderland wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Gelderse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Met behulp van onze verbindingscoaches maken we werkgevers en werknemers bewust van het belang om een goede leercultuur en leve(n)lang ontwikkelen toe te passen. Samen met de brancheorganisaties en partners ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Gelderland beter te laten functioneren en met elkaar verbinden.

  • Voor werkzoekenden, werkenden en werkgevers
  • Scholingsregelingen beschikbaar via brancheorganisaties
  • Ondersteuning door verbindingscoaches

Voor wie? Werkzoekenden, werkenden en werkgevers

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap richt zich op drie specifieke doelgroepen. Werkzoekenden en mensen met een baan buiten de technische sector bieden we scholing aan om vakkennis te verkrijgen. Werknemers in de technische branche stellen we in staat zich verder te ontwikkelen. Of je nou jong, 45+, man of vrouw bent, voor ons schuilt in iedereen technisch vakmanschap. En ben je werkgever? Dan wijzen wij jou de weg naar alle beschikbare middelen en mogelijkheden, zodat jij scholing en ontwikkeling kunt bieden en daarmee klaar bent voor de toekomst.

Werkzoekenden, werkenden en zzp'ers

Waarmee? Met scholingsregelingen van brancheorganisaties en partners

Het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap start met een afspraak tussen jou en de verbindingscoach. Zij helpen jou om de juiste keuze te maken als het gaat om technische om-, bij- of herscholing, zodat jij je blijvend kunt ontwikkelen. Ook zijn zij op de hoogte van alle beschikbare scholingsregelingen en mogelijkheden, zodat ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden.

Scholingsregelingen van brancheorganisaties

Hoe? Door verbindingscoaches

Om jouw technische om-, bij- of herscholing te laten slagen, staat er per regio in Gelderland een team van verbindingscoaches voor je klaar. Deze coaches beoordelen je aanmelding, helpen je bij het vinden van het juiste opleidingstraject en coachen je tijdens jouw scholingsperiode. Daarnaast leggen ze ook verbinding met de juiste partijen om scholingstrajecten te vergoeden. Vervolgens ondersteunen ze je om jouw droombaan in de technische arbeidsmarkt te vinden.

Verbindingscoaches

Onze partners Een ijzersterke alliantie

Mogelijkheden Wij wijzen jou de weg!

Een snel veranderende marktvraag, technologische ontwikkeling en een tijd van digitalisering en automatisering. Leve(n)lang Gelders Vakmanschap wil jou als werkgever op een praktische manier voorbereiden op het bedrijfsleven van de toekomst. We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen. Dat doen we door samen met jou en jouw medewerkers te anticiperen op deze veranderde situatie en jullie wendbaarder te maken. Samen met onze verbindingscoaches bereiden we jou voor op het bedrijfsleven van de toekomst.

Ben jij op zoek naar antwoorden en kun je daar ondersteuning bij gebruiken? Neem dan contact op met een van onze verbindingscoaches.

Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland