Vrijdag 7 apr 2023 Gelders Vakmanschap ondertekent steunverklaring Human Capital Akkoord 2023-2026

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (GMR), regio Nijmegen, The Economic Board en provincie Gelderland werken samen met ondernemers en kennisinstellingen aan een Human Capital Akkoord 2023-2026.

Vanuit de gedachte dat Gelders Vakmanschap gelooft in dat samenwerken in de regio werkt, ondersteunt Gelders Vakmanschap het Human Capital Akkoord van de Groene Metropoolregio. Vandaar dat op 22 maart 2023 Henk Boes als voorzitter van Gelders Vakmanschap de steunverklaring heeft ondertekent. De ondertekening vond plaats bij Tech Plaza Rijn IJssel college.

Vanuit de Economic board waren aanwezig Renate Bouwman (Civic Entrepreneur Arbeidsmarkt) en Jan van Dellen (Algemeen Directeur Economic Board).

In het Human Catpital Akkoord worden verklaart dat het van groot belang is dat in de regio Arnhem-Nijmegen duurzaam geïnvesteerd wordt in een meer structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid gericht op het realiseren van een betere beschikbaarheid van voldoende en goed gekwalificeerde arbeidskrachten. "Wij willen gezamenlijk een groter arbeidsaanbod creëren voor met name de sectoren Energy, Health en Hightech door het aantrekken en behouden van (internationaal) talent, het versterken van technische en digitale vaardigheden bij werkenden en werkzoekenden en door het activeren van onbenut arbeidspotentieel zoals jongeren, statushouders en deeltijdwerkers.

Bij de ondertekening waren vanuit de stuurgroep Gelders Vakmanschap aanwezig Berthold van Benthem, Toine Straatman, Jan van Boekel en Haske van Aken. Zij doen mee aan de werktafels Leven Lang Ontwikkelen, Aantrekken en behouden van talent en/of Activeren van onbenut arbeidspotentieel en participeren in het netwerk van bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen rondom human capital voor de focussectoren Energy, Health en HighTech.

Downloads

  1. 20232203 Getekende Steunverklaring Gelders Vak.-gecombineerd (1).pdf (583,15kB)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Ondersteuning voor versterken leercultuur werkgevers Gelderland
Nieuws

Ondersteuning voor versterken leercultuur werkgevers Gelderland

Ondersteuning voor versterken leercultuur werkgevers Gelderland

Carriere-switch binnen de techniek!
Succesverhalen

Carriere-switch binnen de techniek!

Michael Smoorenburg kan niet meer aan de slag als storingsmonteur en werkt nu voor het project Energie Vitaal in Tiel.

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland