Succesverhalen

Van glazenwasser naar Machinist Torenkraan

Mark Buis had een WW uitkering en was voorheen o.a. Glazenwasser geweest. Tijdens zijn WW-periode is hij zich gaan oriënteren op een ander beroep. Daarvoor bezocht Mark twee werkmarkten in Harderwijk. Hierin kwam hij in gesprek met Geja de Koekkoek (manager Leren en Werken Stedenvierkant). Geja is op de hoogte van de scholingsvouchers voor Gelders Vakmanschap en weet welke kans- en krapteberoepen er op de arbeidsmarkt zijn. Geja en Mark hebben de scholings- en financieringsmogelijkheden voor Mark besproken. En, Mark is zich vervolgens verder gaan oriënteren en tot de conclusie gekomen dat hij in de Infra wil werken als Machinist Torenkraan (Kansberoep).

Mark is op zoek gegaan naar een werkgever. Werkgever Local-dienstverlening heeft hem laten weten dat hij bij hun kan starten na afronding van de opleiding tot Machinist Mobiele Torenkraan. De opleiding bij VTC duurt 14 dagen. Met de werkgever en het UWV is de afspraak gemaakt dat als Mark slaagt, hij bij Local-dienstverlening begint en een fulltime dienstverband krijgt.

De opleiding tot machinist is een dure opleiding. Voor de financiering van de opleiding is gebruik gemaakt van het scholingsvoucher van het UWV en Leve(n) lang Gelders Vakmanschap. Geja de Koekkoek en Linda van den Belt (arbeidsmarktcoach) hebben hier samen afspraken over gemaakt.

Mark heeft Geja inmiddels laten weten dat hij Cum Laude geslaagd is voor de opleiding. En, zijn werkgever Local-dienstverlening vertelde Linda van den Belt zeer te spreken over zijn motivatie.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!
Nieuws

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!

We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen.

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart
Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart

In Gelderland sloegen vakorganisaties, technische branches, O&O-fondsen, Onderwijs en de Provincie Gelderland de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap'.

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond
Nieuws

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond

Gelders Vakmanschap 1.0 is afgerond. Binnenkort volgt informatie over Gelders Vakmanschap 2.0!

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland