Succesverhalen

Terugblik op de netwerkbijeenkomst op 5 november.

Bij deze bijeenkomst waren meer dan 120 betrokken netwerkpartners aanwezig in het Powerlab op het IPKW terrein in Arnhem. Deze deelnemers werden op de hoogte gebracht van de voortgangsresultaten van het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap en geïnformeerd over enkele spraakmakende projecten uit het Techniekpact.

Na het welkomstwoord van gedeputeerde Bieze, nodigde Mark Beumer (dagvoorzitter); Wijnand Pul (deelnemer scholingstraject instructeurspool 2017-2018 vanuit Hollander techniek), Ad Snetselaar (Technofil, heeft een medewerker aangenomen die gebruik maakt van een omscholingsvoucher), Roy van Aalst (arbeidsmarktcoach) en Anne de Jonge (lid stuurgroep actieplan vanuit Bouwend Nederland) uit voor een panelgesprek over hun ervaringen met het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. In de pauze konden de deelnemers in gesprek met de arbeidsmarktcoaches van het actieplan. Na de pauze vertelden de organisaties Seece, Google en House of Skills over hun initiatieven om een levenlang ontwikkelen te stimuleren in de technische branche. Hierna sloot Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact de netwerkbijeenkomst af. “In een wereld waarbij de ontwikkelingen elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen is het de vraag hoe wij als mensen hiermee om gaan en hoe snel wij in staat zijn ons aan te passen,” gaf Terpstra mee aan de aanwezigen. Het wordt dus steeds belangrijker om te leren omgaan met veranderingen (adaptief leren). Werkgevers en werknemers moeten samen een leercultuur gaan ontwikkelen waarbij ontwikkelen en leren de normaalste zaak van de wereld zijn.

bron foto's provincie Gelderland

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Samenwerken in Noord Veluwe om instroom in de techniek te realiseren
Nieuws

Samenwerken in Noord Veluwe om instroom in de techniek te realiseren

In Noord Veluwe hebben samenwerkingspartners hun krachten gebundeld en een Vakmanschaptraject Techniek ontwikkelt voor circa 20 instromers in de technische branches.

Henny switcht van de hout- naar de metaalbranche
Succesverhalen

Henny switcht van de hout- naar de metaalbranche

Henny heeft jaren gewerkt als conventioneel frezer in de houtbranche en heeft na omscholingstraject in de metaal via Anton Tijdink opleidingen een jaarcontract bij Aalders (de Heurne)

Jan Theunissen (zzp`er) en Andries IJkelenstam (werkzoekend) zetten voucher in
Succesverhalen

Jan Theunissen (zzp`er) en Andries IJkelenstam (werkzoekend) zetten voucher in

Jan Theunissen en Andries IJkelenstam zetten een voucher in voor de opleiding 'duurzame energie'. Andries hield er een betaalde baan aan over en Jan specialiseerde zich in de techniek.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland