Succesverhalen

Terugblik op de netwerkbijeenkomst op 5 november.

Bij deze bijeenkomst waren meer dan 120 betrokken netwerkpartners aanwezig in het Powerlab op het IPKW terrein in Arnhem. Deze deelnemers werden op de hoogte gebracht van de voortgangsresultaten van het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap en geïnformeerd over enkele spraakmakende projecten uit het Techniekpact.

Na het welkomstwoord van gedeputeerde Bieze, nodigde Mark Beumer (dagvoorzitter); Wijnand Pul (deelnemer scholingstraject instructeurspool 2017-2018 vanuit Hollander techniek), Ad Snetselaar (Technofil, heeft een medewerker aangenomen die gebruik maakt van een omscholingsvoucher), Roy van Aalst (arbeidsmarktcoach) en Anne de Jonge (lid stuurgroep actieplan vanuit Bouwend Nederland) uit voor een panelgesprek over hun ervaringen met het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. In de pauze konden de deelnemers in gesprek met de arbeidsmarktcoaches van het actieplan. Na de pauze vertelden de organisaties Seece, Google en House of Skills over hun initiatieven om een levenlang ontwikkelen te stimuleren in de technische branche. Hierna sloot Doekle Terpstra, aanjager van het Techniekpact de netwerkbijeenkomst af. “In een wereld waarbij de ontwikkelingen elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen is het de vraag hoe wij als mensen hiermee om gaan en hoe snel wij in staat zijn ons aan te passen,” gaf Terpstra mee aan de aanwezigen. Het wordt dus steeds belangrijker om te leren omgaan met veranderingen (adaptief leren). Werkgevers en werknemers moeten samen een leercultuur gaan ontwikkelen waarbij ontwikkelen en leren de normaalste zaak van de wereld zijn.

In de playlist zijn de voorbereidingsfilmpjes gemaakt voor deze netwerkbijeenkomst te bekijken.

Dit zijn filmpjes van:

Roy van Aalst: arbeidsmarktcoach voor de Achterhoek en Liemers, filmpje is opgenomen bij Anton Tijdink opleidingen in Terborg

Wijnand Pul: leerlingbegeleider/instructeur bij Hollander techniek in Apeldoorn

Anne de Jonge: lid stuurgroep, Bouwend Nederland, filmpje is opgenomen bij Bouwmensen in Doetinchem

Arnold Snetselaar: Eigenaar Technofil heeft gebruik gemaakt van een voucher voor één van zijn nieuwe medewerkers.

Haske van Aken: Projectleider Leve(n)lang Gelders Vakmanschap vertelt over de laatste stand van zaken, wat gaat goed en welke uitdagingen zijn er?

Tot slot is er van deze netwerkbijeenkomst een aftermovie gemaakt.


bron foto's provincie Gelderland

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Suzanne interviewt scholingsdeelnemers Eric Mulder en Gordon van de Graaf.
Succesverhalen

Suzanne interviewt scholingsdeelnemers Eric Mulder en Gordon van de Graaf.

Suzanne Reep vertelt over haar bezoek aan opleidingscentrum Verder in Techniek. Hier spreekt zij Eric Mulder en Gordon van de Graaf die beiden gebruik hebben gemaakt van een scholingsvoucher.

Omroep Gelderland schenkt aandacht aan het project Techniek zoekt vrouw
Succesverhalen

Omroep Gelderland schenkt aandacht aan het project Techniek zoekt vrouw

Op woensdag, 10 april heeft omroep Gelderland in haar journaal het verhaal van Joyce van Hoften, ingestroomd als servicemonteur, bij Coerman in Terborg vertelt.

Van glazenwasser naar Machinist Torenkraan
Succesverhalen

Van glazenwasser naar Machinist Torenkraan

Mark Buis was glazenwasser voordat hij in de WW terecht kwam. Tijdens de werkmarkt in Harderwijk werd hij door 'Leren en Werken' getipt op scholing voor het krapteberoep Machinist Torenkraan.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland