Succesverhalen

Suzanne Reep, arbeidsmarktcoach Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Als arbeidsmarktcoach is Suzanne Reep actief voor Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Vanaf de start van het initiatief van de provincie heeft ze in korte tijd al veel deelnemers succesvol ondersteund.

“Deze week zat ik aan tafel bij de opleidingsinstantie Verder in Techniek in Doetinchem. Zij bieden CNC-opleidingen aan om mensen op te leiden als frezers en draaiers in de metaalindustrie. Ik was daar voor een ZZP-er die zich wilde laten omscholen. Als zelfstandige ICT-er liep hij vast. Hij haalde te weinig inkomen binnen, wat voor spanning zorgde in het gezin. Het roer moest duidelijk om.”

Toekomstplan maken

Nadat ze de man hielp bij het aanvragen van zijn voucher, maakten ze samen een toekomstplan. “We namen een aantal mogelijkheden door. En een toekomst om als frezer of draaier achter de werkbank te staan, sprak hem het meeste aan. Met Verder in Techniek heb ik het opleidingstraject nu besproken. Binnenkort kan hij starten en zal ik hem tijdens zijn omscholingstraject begeleiden.”

Opleidingstrajecten begeleiden

Het voorbeeld van de ZZP-er staat niet op zichzelf. “Een manager bij McDonalds vond het ook tijd voor verandering. Hij is al begonnen met een CNC-opleiding. En ik begeleid ook een ex-gedetineerde. Die wilde zijn oude vak als lasser weer oppakken. We hebben een aantal persoonlijkheids- en vaardigheidstests met hem gedaan. We geloven erin dat hij zijn herscholingstraject succesvol gaat afronden.”

Aanvullende subsidies vinden

Voor deelnemers zich daadwerkelijk inschrijven voor opleidingen, heeft Reep de mogelijkheden voor aanvullende subsidies voor het opleidingstraject al aan ze voorgelegd. “Ik was ruim 17 jaar werkzaam in de technische branche. Van secretaresse groeide ik door tot P&O manager. Drie jaar geleden maakte ik de keuze om als ZZP-er bedrijven, teams en individuen op het vlak van duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie en diversiteit te coachen. Door die ervaring weet ik waar ik moet zijn.”

Droombaan vinden

Maar ook als Suzanne het zelf een keer niet weet, is er geen man overboord. “Dan kan ik altijd terugvallen op de kennis van mijn collega-arbeidsmarktcoaches, die vergelijkbare achtergronden hebben.” Terugvallen doet ze ook op het netwerk dat ze opbouwde. “Dat spreek ik graag aan om deelnemers te helpen om hun droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden.”

Mensen helpen, is altijd al Suzanne’s drijfveer geweest. “Dat maakt mijn werk voor Leve(n)lang Gelders Vakmanschap ook zo dankbaar. Mijn motto is: als je denkt in mogelijkheden, is er voor iedereen plek. Dat komt perfect overeen met waar Leve(n)lang Gelders Vakmanschap voor staat. Inzetten vanuit talent en van hokjes naar puzzelstukjes.”

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

'Gewoon' Verder in techniek
Succesverhalen

'Gewoon' Verder in techniek

Op het moment dat bekend werd dat wij –verbindingscoaches- geen bedrijven meer konden bezoeken door de coronacrisis, was het voor ons ook zoeken naar wat onze bijdrage kon zijn.

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!
Nieuws

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!

We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen.

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart
Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart

In Gelderland sloegen vakorganisaties, technische branches, O&O-fondsen, Onderwijs en de Provincie Gelderland de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap'.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland