Succesverhalen

Servicepunt Techniek Achterhoek-Liemers verbindt

In de Achterhoek-Liemers wordt met ondersteuning van Gelders Vakmanschap een doorstart gemaakt met het Servicepunt Techniek. Haske van Aken (projectleider Gelders Vakmanschap) treft als kwartiermaker tot 1 september 2021 voorbereidingen, zodat na de zomervakantie het Servicepunt Techniek Achterhoek-Liemers met een aftrapbijeenkomst op 28 september voortvarend aan de slag kan. In OOST-GELDERLAND BUSINESS staan in de mei versie en in de juli versie artikelen over het voorbereidingsproces.

In het artikel van mei staat onder andere dat binnen het Servicepunt Techniek een groot aantal partners samenwerken. Dit zijn onder meer vakbonden, werkgevers- en brancheorganisaties, de technische opleidingsfondsen, 8RHK Ambassadeurs, het Loopbaanplein, het beroepsonderwijs, de bedrijfstakopleidingen, S-BB en het UWV. “De kracht is de samenwerking en verbinding, iedere partner vanuit zijn eigen achterban en expertise; zo moet er een laagdrempelig en toegankelijk servicepunt ontstaan waarin praktische ondersteuning gegeven kan worden vanuit een gezamenlijk doel”, aldus Diny Schoorlemmer (FNV). De bedoeling is om vanuit deze brede samenwerking, onder leiding van een slagvaardige stuurgroep en coördinator, met concrete acties uitgevoerd door een werkgroep aan de slag te gaan. In de stuurgroep zal in ieder geval een afvaardiging van de werkgevers- en werknemersorganisaties, opleiders, UWV, de 8RHK Ambassadeurs en de Liemerse Ambassade plaatsnemen.

Downloads

  1. artikel servicepunt Techniek Achterhoek-Liemers Oost Gelderland Business.pdf (1,46MB)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek
Succesverhalen

MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek

In mei 2021 is de Achterhoekse MKB!DEE aanvraag ‘samen leren en ontwikkelen in de regio’ gehonoreerd door het ministerie van EZK en SZW.

Nijhuis Group geholpen met samenwerking in de Achterhoek
Succesverhalen

Nijhuis Group geholpen met samenwerking in de Achterhoek

Het MKB bedrijf Nijhuis group uit Winterswijk heeft het afgelopen jaar volop ingezet op kansen pakken om levenlang ontwikkelen in de organisatie te stimuleren.

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO
Succesverhalen

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO

Gelders Vakmanschap heeft eind februari een eerste sessie georganiseerd met de Gelderse ROC's en de HAN om met elkaar ervaringen te delen over hoe de ROC's omgaan met LLO onderwijs verzorgen.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland