Succesverhalen

Sabine in den Nieuwenkamp, Sales Engineer Parts bij Marel

Sabine in den Nieuwenkamp werkt als Sales Engineer Spares bij Marel, leverancier van hoogwaardige systemen en machines voor de voedselverwerkende industrie. Ze vroeg de voucher ‘Ik werk in de techniek’ aan en start binnenkort met de duale HBO-opleiding Werktuigbouwkunde.

“Als onderdeel van de serviceafdeling koop ik onderdelen in voor de machines die we aan klanten leveren. Omdat onze machines steeds geavanceerder worden, vraagt dat veel specialistische, technische kennis. Om in die ontwikkeling mee te kunnen, vind ik dat ik mijn kennis moet verdiepen. Ik heb die wens bespreekbaar gemaakt bij mijn werkgever en zij moedigden het aan dat ik daarvoor een opleiding zou volgen.”

Studie Werktuigbouwkunde

De keuze viel op de HBO-studie Werktuigbouwkunde. “Die opleiding biedt de verdieping die ik zoek. En tegelijkertijd vergroot het ook mijn kansen binnen Marel. We groeien hard en ik zie intern vacatures voorbijkomen, die me zeer aanspreken. Maar met mijn huidige HBO-diploma Technische Bedrijfskunde heb ik nog niet het juiste profiel. Dat wordt anders zodra ik mijn diploma Werktuigbouwkunde op zak heb.”

Hogeschool Saxion

Marel is aangesloten bij de stichting A+O Metalektro. Nadat Sabine daar aanklopte voor meer informatie, informeerde de stichting haar al over het initiatief Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. “Op dat moment was het project nog niet van start gegaan. Alle betrokken partijen waren nog met elkaar in gesprek. Enkele maanden later meldde ik me bij Hogeschool Saxion voor mijn introductiedag. Daar vertelden ze me dat Leve(n)lang Gelders Vakmanschap net van start was gegaan.”

Maximale opleidingsvergoeding

Nog diezelfde dag greep Sabine de telefoon en een week later zat ze al aan tafel met arbeidsmarktcoach Roy van Aalst. “Hij beoordeelde mijn aanmelding positief en stelde me de maximale opleidingsvergoeding van 1.000,- euro in het vooruitzicht. Een welkome meevaller, want qua boekengeld, studiekosten en de aanschaf van een laptop vraagt zo’n studie natuurlijk wel een investering. Momenteel is Roy nog op zoek naar aanvullende subsidies. Daar hoor ik binnenkort meer over. De begeleiding en coaching van Roy vanuit Leve(n)lang Gelders Vakmanschap vind ik heel prettig”

Vanuit Marel zal Ellen Hilhorst, HR Business Partner, Sabine gaan begeleiden. "Dat is een vereiste vanuit de opleiding. Het toont aan dat ik een relevante werkomgeving heb." Het hele project Leve(n)lang Gelders Vakmanschap stemt haar erg tevreden. “Ik denk dat Gelderland op deze manier de ideale manier gevonden heeft om het tekort aan technisch vakmanschap aan te pakken.”

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Jan Theunissen (zzp`er) en Andries IJkelenstam (werkzoekend) zetten voucher in
Succesverhalen

Jan Theunissen (zzp`er) en Andries IJkelenstam (werkzoekend) zetten voucher in

Jan Theunissen en Andries IJkelenstam zetten een voucher in voor de opleiding 'duurzame energie'. Andries hield er een betaalde baan aan over en Jan specialiseerde zich in de techniek.

‘Dit project schoolt technische professionals om tot assistent-docent’
Succesverhalen

‘Dit project schoolt technische professionals om tot assistent-docent’

Het succesvolle scholingstraject 'Docenten en Instructeurspool Technische Branches' is begin oktober voor het derde jaar van start gegaan. Projectleider Hans Haring verklaart het succes.

Bezoek Conny Bieze aan Vergeest Metaalbewerking Druten
Succesverhalen

Bezoek Conny Bieze aan Vergeest Metaalbewerking Druten

Op woensdag 22 augustus is Conny Bieze (gedeputeerde Provincie Gelderland) samen met haar team on tour gegaan om kennis te nemen van het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland