Succesverhalen

Sabine in den Nieuwenkamp, Sales Engineer Parts bij Marel

Sabine in den Nieuwenkamp werkt als Sales Engineer Spares bij Marel, leverancier van hoogwaardige systemen en machines voor de voedselverwerkende industrie. Ze vroeg de voucher ‘Ik werk in de techniek’ aan en start binnenkort met de duale HBO-opleiding Werktuigbouwkunde.

“Als onderdeel van de serviceafdeling koop ik onderdelen in voor de machines die we aan klanten leveren. Omdat onze machines steeds geavanceerder worden, vraagt dat veel specialistische, technische kennis. Om in die ontwikkeling mee te kunnen, vind ik dat ik mijn kennis moet verdiepen. Ik heb die wens bespreekbaar gemaakt bij mijn werkgever en zij moedigden het aan dat ik daarvoor een opleiding zou volgen.”

Studie Werktuigbouwkunde

De keuze viel op de HBO-studie Werktuigbouwkunde. “Die opleiding biedt de verdieping die ik zoek. En tegelijkertijd vergroot het ook mijn kansen binnen Marel. We groeien hard en ik zie intern vacatures voorbijkomen, die me zeer aanspreken. Maar met mijn huidige HBO-diploma Technische Bedrijfskunde heb ik nog niet het juiste profiel. Dat wordt anders zodra ik mijn diploma Werktuigbouwkunde op zak heb.”

Hogeschool Saxion

Marel is aangesloten bij de stichting A+O Metalektro. Nadat Sabine daar aanklopte voor meer informatie, informeerde de stichting haar al over het initiatief Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. “Op dat moment was het project nog niet van start gegaan. Alle betrokken partijen waren nog met elkaar in gesprek. Enkele maanden later meldde ik me bij Hogeschool Saxion voor mijn introductiedag. Daar vertelden ze me dat Leve(n)lang Gelders Vakmanschap net van start was gegaan.”

Maximale opleidingsvergoeding

Nog diezelfde dag greep Sabine de telefoon en een week later zat ze al aan tafel met arbeidsmarktcoach Roy van Aalst. “Hij beoordeelde mijn aanmelding positief en stelde me de maximale opleidingsvergoeding van 1.000,- euro in het vooruitzicht. Een welkome meevaller, want qua boekengeld, studiekosten en de aanschaf van een laptop vraagt zo’n studie natuurlijk wel een investering. Momenteel is Roy nog op zoek naar aanvullende subsidies. Daar hoor ik binnenkort meer over. De begeleiding en coaching van Roy vanuit Leve(n)lang Gelders Vakmanschap vind ik heel prettig”

Vanuit Marel zal Ellen Hilhorst, HR Business Partner, Sabine gaan begeleiden. "Dat is een vereiste vanuit de opleiding. Het toont aan dat ik een relevante werkomgeving heb." Het hele project Leve(n)lang Gelders Vakmanschap stemt haar erg tevreden. “Ik denk dat Gelderland op deze manier de ideale manier gevonden heeft om het tekort aan technisch vakmanschap aan te pakken.”

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

'Gewoon' Verder in techniek
Succesverhalen

'Gewoon' Verder in techniek

Op het moment dat bekend werd dat wij –verbindingscoaches- geen bedrijven meer konden bezoeken door de coronacrisis, was het voor ons ook zoeken naar wat onze bijdrage kon zijn.

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!
Nieuws

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!

We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen.

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart
Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart

In Gelderland sloegen vakorganisaties, technische branches, O&O-fondsen, Onderwijs en de Provincie Gelderland de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap'.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland