Succesverhalen

Nijhuis Group geholpen met samenwerking in de Achterhoek

Zo participeert de Nijhuis group oa in het project MKB!DEE 'Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek'. Hierbij is het afgelopen jaar bij 6 technische bedrijven met de inzet van arbeidsmarktcoaches van Gelders Vakmanschap en VNO-NCW de leercultuur gestimuleerd. Dat de instrumenten die samenwerkingspartner binnen Gelders Vakmanschap kunnen inzetten perfect op elkaar aansluiten, laat Caroline Nijhuis (eigenaar Nijhuis group) zien in de OOM nieuwsbrief (juli).

Caroline vertelt hierin; 'Afgelopen jaar hebben onze productie- en constructiemedewerkers het ontwikkeltraject MKB Idee in het kader van een leven lang leren doorlopen. Het team is door Willy Bras (arbeidsmarktcoach Gelders Vakmanschap) ontwikkeld op sociale vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren. Vervolgens wilde ik graag een blauwdruk van de leden van het managementteam en twee werkvoorbereiders, om daarmee een toekomstplan voor het bedrijf te kunnen maken. In de OOM-nieuwsbrief las ik een verhaal over de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) gericht op leiderschap. Dat was precies wat ik zocht.’

In het MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek zijn de belangrijke succesfactoren: concreet aan de slag bij bedrijven vanuit eigen vraagstuk, externe arbeidsmarktcoaches die voordoen, samendoen en overdragen naar de bedrijven en een lerende community waarin bedrijven samen en van elkaar leren.

Meer over de Persoonlijk Profiel Analyse lees je in de OOM nieuwsbrief juli. Naast het onderwerp PPA attendeert OOM er ook op dat medewerkers een account voor de OOM Academie Summer School kunnen aanmaken. En hierdoor tot eind december 2023 gratis gebruik kunnen maken van het volledige aanbod van Skills Town.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO
Succesverhalen

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO

Gelders Vakmanschap heeft eind februari een eerste sessie georganiseerd met de Gelderse ROC's en de HAN om met elkaar ervaringen te delen over hoe de ROC's omgaan met LLO onderwijs verzorgen.

Nieuwsbrief januari 2022
Nieuws

Nieuwsbrief januari 2022

Boordevol waardevolle informatie, voor vragen neem vrijblijvend contact met ons op!

Gelders & Overijssels Vakmanschap bewijzen sinds 2019; samenwerking werkt!
Nieuws

Gelders & Overijssels Vakmanschap bewijzen sinds 2019; samenwerking werkt!

3000 vouchers voor om- en bijscholing in de techniek succesvol ingezet!

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland