Succesverhalen

Nijhuis Group geholpen met samenwerking in de Achterhoek

Zo participeert de Nijhuis group oa in het project MKB!DEE 'Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek'. Hierbij is het afgelopen jaar bij 6 technische bedrijven met de inzet van arbeidsmarktcoaches van Gelders Vakmanschap en VNO-NCW de leercultuur gestimuleerd. Dat de instrumenten die samenwerkingspartner binnen Gelders Vakmanschap kunnen inzetten perfect op elkaar aansluiten, laat Caroline Nijhuis (eigenaar Nijhuis group) zien in de OOM nieuwsbrief (juli).

Caroline vertelt hierin; 'Afgelopen jaar hebben onze productie- en constructiemedewerkers het ontwikkeltraject MKB Idee in het kader van een leven lang leren doorlopen. Het team is door Willy Bras (arbeidsmarktcoach Gelders Vakmanschap) ontwikkeld op sociale vaardigheden, zoals samenwerken en communiceren. Vervolgens wilde ik graag een blauwdruk van de leden van het managementteam en twee werkvoorbereiders, om daarmee een toekomstplan voor het bedrijf te kunnen maken. In de OOM-nieuwsbrief las ik een verhaal over de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) gericht op leiderschap. Dat was precies wat ik zocht.’

In het MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek zijn de belangrijke succesfactoren: concreet aan de slag bij bedrijven vanuit eigen vraagstuk, externe arbeidsmarktcoaches die voordoen, samendoen en overdragen naar de bedrijven en een lerende community waarin bedrijven samen en van elkaar leren.

Meer over de Persoonlijk Profiel Analyse lees je in de OOM nieuwsbrief juli. Naast het onderwerp PPA attendeert OOM er ook op dat medewerkers een account voor de OOM Academie Summer School kunnen aanmaken. En hierdoor tot eind december 2023 gratis gebruik kunnen maken van het volledige aanbod van Skills Town.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek
Nieuws

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek

Woensdag 24 april, open inloop: Ontdek nieuwe mogelijkheden in de bouw en techniek! Kom langs op Newtechpark in Apeldoorn. Laat je informeren over carrièrekansen en opleidingen!

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'
Nieuws

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'

Veel jonge meiden kiezen niet voor de techniek omdat hun vriendinnen dit ook niet doen, terwijl ze veel beter passen in de techniek! Op de VHTO Girlsday '24 enthousiasmeren we uw meiden!

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland