Succesverhalen

MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek

Met dit MKB!DEE zijn de Achterhoekse MKB werkgevers Lensink Constructie (Lievelde), Nijhuis Groep (Winterswijk), ETI (Aalten) en De Lepper (Doetinchem), EM Kwadraad (Ulft) en Wiggers (Winterswijk) met een vraagbehoefte op het gebied van leren & ontwikkelen van medewerkers binnen de sector Techniek en Metaal een jaar lang gewerkt vanuit een lerende community rondom het realiseren van een passende leercultuur. Het succesvolle traject is afgesloten in augustus 2022.

De aanhoudende COVID-19-crisis heeft een ongekend effect gehad op de economie en de organisatie en de betekenis van werk in Nederland waaronder in de regio Achterhoek. Tijdens de COVID-19 crisis zijn werknemers werkloos geraakt of hebben hun werk in een versneld tempo anders moeten inrichten (5.000 werknemers hebben hun baan verloren in de Achterhoek en voor 40.000 werknemers is NOW aangevraagd). De MKB bedrijven in de metaal zijn hard getroffen door de corona crisis en deze bedrijven zijn sterk vertegenwoordigd in de Achterhoek. Het weerbaarder en wendbaarder worden door in te zetten op leercultuur was een belangrijke motivator om een MKB!DEE aanvraag te doen.

In de projectperiode doorliep ieder bedrijf een individuele traject en werd bij het leren van elkaar begeleidt door twee arbeidsmarktcoaches van VNO-NCW Midden en Gelders Vakmanschap. De ontwikkelingen zijn gemonitord door de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN, het Lectoraat Regionale Arbeidsmarkt-Onderwijs) en zij hebben ook de lerende community activiteiten vastgelegd.

De voortgang is vastgelegd in Canvas. In de bijlage de Canvas van de eindresultaten.

Downloads

  1. Canva Eindresultaten MKB!DEE.pdf (168,51kB)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek
Nieuws

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek

Woensdag 24 april, open inloop: Ontdek nieuwe mogelijkheden in de bouw en techniek! Kom langs op Newtechpark in Apeldoorn. Laat je informeren over carrièrekansen en opleidingen!

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'
Nieuws

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'

Veel jonge meiden kiezen niet voor de techniek omdat hun vriendinnen dit ook niet doen, terwijl ze veel beter passen in de techniek! Op de VHTO Girlsday '24 enthousiasmeren we uw meiden!

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland