Succesverhalen

Henny switcht van de hout- naar de metaalbranche

Henny Hesselink heeft jaren gewerkt als conventioneel frezer in de houtbranche en heeft na omscholingstraject tot CNC frezer programmeur in de metaal via Anton Tijdink techniekopleidingen een jaarcontract bij gekregen bij machine en apparatenbouwer Aalders in de Heurne.

Henny Hesselink is een man van middelbare leeftijd. Na jaren werkzaam te zijn geweest als conventioneel frezer in de houtbranche, wilde hij naar een andere branche. Henny melde zich bij Anton Tijdink techniekopleidingen, met de vraag welke omscholingsmogelijkheden er voor hem zijn. Vanuit Anton Tijdink techniekopleidingen werd Henny in contact gebracht met Roy van Aalst (arbeidsmarktcoach). Henny is vervolgens gestart met een opleidingstraject waarbij hij zich in 10 weken het CNC frezen en programmeren in de metaal eigen gemaakt heeft. Ondertussen heeft Roy met hulp van JAWS (technisch intermediair) een stageplek gezocht voor Henny. Hij kom vervolgens 400 uur stage gaan lopen bij machine en apparatenbouwer Aalders in de Heurne. Henny geeft aan; "Het stagelopen is van beide kanten heel goed bevallen. Daarom heb ik met ingang van december 2018 een jaarcontract bij Aalders heeft gekregen. Daar ben ik heel blij mee, ik heb een nieuwe toekomst in de metaal gekregen". Jurgen van Aalst van JAWS, de organisatie die bemiddelt heeft tussen Henny en zijn nieuwe werkgever laten weten; "Mede dankzij de financiƫle bijdrage van het Geldersvakmanschap voor de opleiding hebben we het traject op deze manier vorm kunnen geven via JAWS".

(Op de foto staan; Roy van Aalst (arbeidsmarktcoach), Henny Hesselink, Melanie Siebes (JAW-S)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Kalender Leve(n)lang Gelders Vakmanschap
Nieuws

Kalender Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

De activiteiten waaraan vanuit Leve(n)lang Gelders Vakmanschap worden deelgenomen, worden bijgehouden in de jaarkalender.

Van receptioniste naar panelenbouwer
Succesverhalen

Van receptioniste naar panelenbouwer

Monique Sanders maakt carriereswitch van receptioniste naar panelenbouwer

Samenwerken in Noord Veluwe om instroom in de techniek te realiseren
Nieuws

Samenwerken in Noord Veluwe om instroom in de techniek te realiseren

In Noord Veluwe hebben samenwerkingspartners hun krachten gebundeld en een Vakmanschaptraject Techniek ontwikkelt voor circa 20 instromers in de technische branches.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland