Succesverhalen

Henny switcht van de hout- naar de metaalbranche

Henny Hesselink heeft jaren gewerkt als conventioneel frezer in de houtbranche en heeft na omscholingstraject tot CNC frezer programmeur in de metaal via Anton Tijdink techniekopleidingen een jaarcontract bij gekregen bij machine en apparatenbouwer Aalders in de Heurne.

Henny Hesselink is een man van middelbare leeftijd. Na jaren werkzaam te zijn geweest als conventioneel frezer in de houtbranche, wilde hij naar een andere branche. Henny melde zich bij Anton Tijdink techniekopleidingen, met de vraag welke omscholingsmogelijkheden er voor hem zijn. Vanuit Anton Tijdink techniekopleidingen werd Henny in contact gebracht met Roy van Aalst (arbeidsmarktcoach). Henny is vervolgens gestart met een opleidingstraject waarbij hij zich in 10 weken het CNC frezen en programmeren in de metaal eigen gemaakt heeft. Ondertussen heeft Roy met hulp van JAWS (technisch intermediair) een stageplek gezocht voor Henny. Hij kom vervolgens 400 uur stage gaan lopen bij machine en apparatenbouwer Aalders in de Heurne. Henny geeft aan; "Het stagelopen is van beide kanten heel goed bevallen. Daarom heb ik met ingang van december 2018 een jaarcontract bij Aalders heeft gekregen. Daar ben ik heel blij mee, ik heb een nieuwe toekomst in de metaal gekregen". Jurgen van Aalst van JAWS, de organisatie die bemiddelt heeft tussen Henny en zijn nieuwe werkgever laten weten; "Mede dankzij de financiële bijdrage van het Geldersvakmanschap voor de opleiding hebben we het traject op deze manier vorm kunnen geven via JAWS".

(Op de foto staan; Roy van Aalst (arbeidsmarktcoach), Henny Hesselink, Melanie Siebes (JAW-S)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!
Nieuws

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!

We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen.

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart
Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart

In Gelderland sloegen vakorganisaties, technische branches, O&O-fondsen, Onderwijs en de Provincie Gelderland de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap'.

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond
Nieuws

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond

Gelders Vakmanschap 1.0 is afgerond. Binnenkort volgt informatie over Gelders Vakmanschap 2.0!

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland