Succesverhalen

Girlsday; Women in Tech

Op 30 maart 2023 vond Girls'Day plaats. Een initiatief om extra aandacht te geven voor ‘Women in Tech’. Tijdens Girls'Day openen door heel Nederland bedrijven hun deur om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Tech Gelderland schrijft artikelen om Gelderse initiatieven te promoten waarin de link tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt gelegd. Hiermee worden o.a. zij-instromers in de zaterdageditie van de regionale dagbladen en via social media geïnformeerd over baankansen. Met als doel dat meer mensen in de techniek en aan technologische vooruitgang gaan werken. Gelders Vakmanschap participeert in Tech Gelderland.

Vanwege Girls'Day is er een speciale editie van Tech Gelderland over vrouwen die in de techniek werken. Hierin staat onder andere een verhaal over Lisanne Derksen en Danique Kerkwijk die beiden via IW Achterhoek Rivierenland een opleiding volgen tot elektromonteur en -technicus aan het Graafschap College in Doetinchem. Een dag in de week gaan ze naar school, de rest van de tijd werken zij bij Pola Installatietechniek en staan ze samen op de bouw waarbij Danique Lisanne opleidt.

Lees het artikel 'Afwisseling in het werk spreekt enorm aan' van Tech Gelderland

De overige artikelen met mooie voorbeelden van vrouwen die gekozen hebben om in de techniek te werken, vind je in de bijlage.

Downloads

  1. Tech Gelderland Women in Tech.pdf (1,65MB)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek
Nieuws

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek

Woensdag 24 april, open inloop: Ontdek nieuwe mogelijkheden in de bouw en techniek! Kom langs op Newtechpark in Apeldoorn. Laat je informeren over carrièrekansen en opleidingen!

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'
Nieuws

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'

Veel jonge meiden kiezen niet voor de techniek omdat hun vriendinnen dit ook niet doen, terwijl ze veel beter passen in de techniek! Op de VHTO Girlsday '24 enthousiasmeren we uw meiden!

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland