Succesverhalen

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO

Op initiatief van Gelders Vakmanschap heeft eind januari een eerste sessie met de Gelderse ROC's en de HAN plaatsgevonden om met elkaar ervaringen te delen over hoe binnen de eigen organisatie ingestoken wordt op het thema levenlang ontwikkelen (LLO) onderwijs verzorgen.

Aan de eerste sessie die plaatsvond op 31 januari namen 17 personen deel die allen vanuit hun eigen organisaties betrokken zijn bij het thema LLO. De deelnemende organisaties waren ROC Aventus, Landstede, Rijn IJssel College, ROC Nijmegen, ROC Rivor, ROC A12/Technova College Ede, Graafschap College, Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Aan deze inspirerende sessie is vervolg gegeven door nieuwe sessies te organiseren over de thema's;

- STAP budget
- Samenwerken en ontwikkelen van LLO Gelderse ROC's
- Doorstroom MBO naar HBO stimuleren

De sessie over samenwerken en ontwikkelen van LLO werd verzorgd door Jan Heeres (arbeidsmarktcoach) en Suzanne Reep (verbindingscoach). Deze sessie vond plaats op 10 maart 2022. Aan deze sessie namen deel Landstede, ROC Nijmegen en COG/ROC/A12 en hier is uitgesproken dat deze ROC's voornemens te komen tot gezamenlijke en individuele acties om meer LLO in techniek te organiseren. Daarbij is aangegeven dat Gelderse ROC’s er goed aan doen om een gezamenlijke campagne te starten dat je voor LLO bij scholen goed terecht kunt. Beter om dit samen te doen dan dat ieder individueel. Pak dit samen met Provincie Gelderland, Gelders (en Overijssels) Vakmanschap en technische branches op.

Ook voor de STAP regeling hebben enkele ROC's met elkaar verkend hoe hun organisatie in wil zetten op de STAP regeling en hoe dit organisatorisch binnen het ROC opgepakt kan worden. In juni zal hier een vervolgafspraak voor worden gepland.

Voor de doorstroom MBO naar HBO stimuleren heeft een voorbereidende sessie plaatsgehad. Op 13 april wordt gesproken met de Gelderse ROC's en de HAN welke acties er ingezet kunnen worden om werkende alumni van het MBO geïnformeerd kunnen worden over de mogelijkheden om door te stromen naar het HBO via een AD traject of het volgen van deelcertificaten.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek
Nieuws

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek

Woensdag 24 april, open inloop: Ontdek nieuwe mogelijkheden in de bouw en techniek! Kom langs op Newtechpark in Apeldoorn. Laat je informeren over carrièrekansen en opleidingen!

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'
Nieuws

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'

Veel jonge meiden kiezen niet voor de techniek omdat hun vriendinnen dit ook niet doen, terwijl ze veel beter passen in de techniek! Op de VHTO Girlsday '24 enthousiasmeren we uw meiden!

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland