Succesverhalen

De carrière switch van Carlijn van der Zanden

​Onze verbindingscoach Jan Heeres in gesprek met Carlijn van der Zanden Carlijn is al 24 jaar 25 😉 en nu werkzaam bij Kieft Elektrotechniek BV te Tiel. Kieft Elektrotechniek biedt elektrotechnische installaties aan van A tot Z (calculaties, uitvoering, werkvoorbereiding, autocad tekeningen, metingen en revisie werk)

Hoezo daar?
Het kwam toevallig op haar pad. Met een vooropleiding in MEAO administratieve richting en HEAO Logistiek en Economie heeft Carlijn op de dag af twintig jaar bij Hewlett-Packard gewerkt, toen was de uitdaging er wel een beetje uit. “Mijn (toen nog vriend, inmiddels man) is in 2018 voor zichzelf begonnen en kreeg het zo druk dat hij vroeg of ik hem wilde komen helpen. Dat is begonnen met administratie en revisie werk. Ook bomen opzetten voor metingen bij onze projecten en daadwerkelijk meten van projecten behoorden tot mijn taken”.

Gelders Vakmanschap heeft geholpen met de opleiding.
Wij namen kennis van Gelders Vakmanschap en toen heeft verbindingscoach Jan Heeres contact met ons opgenomen. Zij hadden toen een subsidieregeling beschikbaar en wie wil er nou geen gebruik van subsidie maken om kennis te vergroten en kansen te creëren! Ook is Jan Heeres betrokken bij het opzetten van de nieuwe MBO 4 opleiding “Smart Building” aan het ROC hier in Tiel en laat dat nu precies aansluiten bij de werkzaamheden die ik doe en wat ik wilde leren. Wij denken echt dat er in de regio behoefte is aan een dergelijke opleiding.

Het opleidingstraject
Om beter in het vak te komen, wilde Carlijn zich verder opleiden met Autocad en Revit. De opleiding volgde zij bij Cadix. Dat liep via een traject van 1) Autocad voor beginners, 2) Autocad voor gevorderden met 3) Examen Autocad en daarna 4) Revit MEP en 5) een paar NEN1010 en NEN3140 workshops. De ontwikkelingsvergoedingen van Gelders Vakmanschap was een welkome tegemoetkoming in de kosten.

Wat heeft dit opgeleverd?
Dit leverde al vlot een vervolgopdracht op via detachering bij Hertek in Weert om de brandmeldingspanelen en blokschema’s te tekenen. Plus tekenen voor eigen Kieft Elektrotechniek projecten, bijv. de elektrotechnische installaties die haar man construeert. Dit levert nieuwe kennis op en het bedrijf kunnen sneller schakelen en een breder e2e (end-to-end) pakket aanbieden van calculatie, werkvoorbereiding, uitvoering, Nen1010 metingen, tekeningen en revisie werk.

En natuurlijk heeft dit een Autocad diploma en Revit certificaat (naast nog wat Nen1010 en Nen3140 workshops) opgeleverd.

Wat wil je nog meer bereiken?
Carlijn verwacht nog meer te leren van elektrotechniek zelf. Tekenen is 1 maar het beter snappen van wat je tekent, is nog belangrijker. Het is een soort van uitdaging. Geen zin heeft ze om hele dagen naar school te gaan om beginselen van elektrotechniek te leren. Maar als Jan (mijn man) het uitlegt, komt er zo’n enthousiaste golf van informatie over dat het nog erg veel is.

Inspiratie voor een ander, zo vader, moeder en zo zoon
Haar zoon Merijn (16) moest vanuit zijn VMBO Kader opleiding stage lopen. Toen ontstond het idee om Autocad te leren zodat hij mee kon helpen in het bedrijf. Daarnaast kon hij gelijk kijken of hij het leuk genoeg vind om een vervolgopleiding in te doen. Merijn twijfelt nog tussen Smart Building Rivierenland of Software Developer. De Autocad voor beginners cursus heeft Merijn via vier donderdagen e-learning afgerond met een certificaat. Nu werkt hij als bijbaantje bij Kieft Elektrotechniek en hij ontdekte dat met Autocad werken erg leuk is. Moeder Carlijn vergelijkt Merijn zijn Autocad voortgang met die van haarzelf en concludeert dat hij er handig in is en het snel oppakt. Nu is het een leuk bijbaantje en mogelijk in de toekomst meer.

Samen sterk in hetzelfde vakgebied door open te staan om iets nieuws te leren. Versterking bij Autocad en calculatiewerk paste uitstekend in de bedrijfsvoering. Samen dezelfde bezieling in het bedrijf en nu beter in staat e2e oplossingen aanbieden. Daarnaast is het prettig om samenwerken aan een project met een projectdoel. Een volgende stap kan Revit worden zodat het bedrijf uitgebreidere diensten aan kan bieden en andere projecten aan kan nemen. Daarnaast is meer tekenwerk altijd welkom.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek
Nieuws

Open Inloop NewTechPark, Bouw & Techniek

Woensdag 24 april, open inloop: Ontdek nieuwe mogelijkheden in de bouw en techniek! Kom langs op Newtechpark in Apeldoorn. Laat je informeren over carrièrekansen en opleidingen!

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'
Nieuws

'Ook voor vrouwen is er een baan in de techniek die past!'

Veel jonge meiden kiezen niet voor de techniek omdat hun vriendinnen dit ook niet doen, terwijl ze veel beter passen in de techniek! Op de VHTO Girlsday '24 enthousiasmeren we uw meiden!

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023
Nieuws

ONLINE informatiebijeenkomst hybride techniekopleider 1 juni 2023

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland