Succesverhalen

Bezoek Conny Bieze aan Vergeest Metaalbewerking Druten

Woensdag 22 augustus bezocht Conny Bieze, gedeputeerde provincie Gelderland, de projecten Pluryn (ochtenddeel) en Leve(n)lang Gelders vakmanschap (middagdeel). Het doel van dit werkbezoek was de gedeputeerde kennis te laten maken met de succesvolle Gelderse Onderwijs- en Arbeidsmarktprojecten

Vergeest Metaalbewerking in Druten is een mooi voorbeeld van het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Dit innovatieve familiebedrijf is gericht op de productie van innovatieve stuks/maatwerk metaaloplossingen. De eigenaren Nol en Miranda Vergeest vinden het ontwikkelen van hun ongeveer 12 medewerkers heel belangrijk. Schoolverlaters krijgen bij Vergeest de kans het vak te leren. In dit MKB-bedrijf worden de talenten van medewerkers ingezet om oplossingen te vinden voor de vraagstukken van de opdrachtgevers. Er is nauwelijks verloop binnen dit bedrijf. Mede doordat iedere medewerker warm wordt opgenomen binnen deze familie. Vergeest metaalbewerking is één van de eerste aanvragers voor scholingsvouchers voor werkenden bij Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Toine Straatman (secretaris Koninklijke Metaalunie Gelderland en lid stuurgroep Leve(n) lang Gelders Vakmanschap) is blij dat metaalondernemers zittende medewerkers stimuleren door te leren en daarnaast niet alleen aan jonge mensen kansen bieden om in de Metaal te kunnen werken, maar ook aan zij-instromers. Dit project is een extra impuls én biedt de kans om te laten zien dat Techniek boeiend en uitdagend is!

Het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap is begin mei gestart en wordt ook via de website www.geldersvakmanschap.nlaangejaagd. Haske van Aken (projectleider Leve(n)lang Gelders Vakmanschap) presenteerde tijdens de bijeenkomst de eerste voortgangsresultaten. Ondanks de vakantieperiode zijn er op 17 augustus al 126 vouchers van de 845 vouchers uitgereikt. De verwachting is dat wanneer de opleidingen in september starten er weer nieuwe voucheraanvragen binnen zullen komen. De volledige factsheet kan worden opgevraagd bij info@geldersvakmanschap.nl

Bert Toonen, een ZZP-er die gebruik maakt van een voucher van Leve(n)lang Gelders Vakmanschap, gaat een vierdaagse cursus PLC Industriële automatisering volgen. Hij wordt door bedrijven ingehuurd als technische dienst medewerker. Bert merkt dat opdrachtgevers steeds vaker vragen naar kennis over PLC. Deze voucher geeft hem de kans PLC-kennis op te doen en dekt een klein gedeelte van zijn omzetverlies vanwege de omscholing.

Sandra Reuvers, de arbeidsmarktcoach voor de regio Nijmegen, vertelde hoe zij de deelnemers kan begeleiden in het vinden van de beste opleiding en werkzoekenden kan ondersteunen bij het vinden van een geschikt technisch bedrijf. Zij maakt hiervoor gebruik van alle samenwerkingspartners verbonden aan het actieplan.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond
Nieuws

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond

Gelders Vakmanschap 1.0 is afgerond. Binnenkort volgt informatie over Gelders Vakmanschap 2.0!

Subsidieregeling bevorderen leercultuur Provincie Gelderland
Nieuws

Subsidieregeling bevorderen leercultuur Provincie Gelderland

De provincie Gelderland stelt op 1 augustus 2019 de subsidieregeling 'sociale innovatie' voor MKB bedrijven open.

Steeds meer kleine MKB bedrijven!
Nieuws

Steeds meer kleine MKB bedrijven!

De afgelopen jaren zijn er steeds meer 'kleine' mkb-bedrijven gestart.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland