Donderdag 1 aug 2019 Steeds meer kleine MKB bedrijven!

Het aantal kleine bedrijven met een omvang van minder dan 10 medewerkers stijgt. De prioriteit bij deze kleine bedrijven ligt niet op het scholen en ontwikkelen van mensen. De waan van de dag, het vele werk, de omzet die nu gemaakt kan worden, staan bovenaan. De groep werknemers bij deze bedrijven wordt steeds groter. Het stimuleren van leercultuur, juist in het MKB bedrijf, wordt steeds belangrijker.

Op 1 augustus 2019 meldt het CBR dat uit recent verschenen cijfers over het aantal mkb’ers blijkt dat aan het begin van het derde kwartaal 1,16 miljoen mkb-bedrijven actief zijn, dat zijn er bijna 335 duizend meer dan 10 jaar geleden. Van deze bedrijven zijn er nu ruim 1,1 miljoen bedrijven, met 1 tot 10 werkzame personen. Dit worden 'micro' bedrijven genoemd.

Over het algemeen geldt dat deze micro bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten. Leercultuur en een levenlang ontwikkelen staan vaak niet hoog op prioriteitenlijst.

In Gelders Vakmanschap 1.0 hebben we niet bijgehouden hoeveel micro, midden- of grote bedrijven gebruik hebben gemaakt van een scholingsvouchers. Een algemeen beeld schetst wel dat grote bedrijven met een HR of P&O afdeling Gelders Vakmanschap makkelijker vinden en meer gebruik hebben gemaakt van scholingsvouchers.

Het evaluatierapport van het actieplan Gelders Vakmanschap 1.0 wordt in september overhandigd aan de provincie Gelderland. Alvast een inkijkje gevend; in het rapprt staat o.a. dat samenwerkingspartners aangeven dat het accent in Gelders Vakmanschap 2.0 moet verschuiven naar het bewust maken van bedrijven van het belang van een leercultuur en het maken scholingsplannen voor bedrijven en individuele werknemers. Met name de kleine en middelgrote bedrijven moeten ondersteund worden bij het ontwikkelen van het vakmanschap van hun medewerkers.

Hieronder vind je een link naar het artikel dat CBR op haar site heeft geplaatst

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!
Nieuws

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!

We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen.

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart
Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart

In Gelderland sloegen vakorganisaties, technische branches, O&O-fondsen, Onderwijs en de Provincie Gelderland de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap'.

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond
Nieuws

Gelders Vakmanschap 1.0 succesvol afgerond

Gelders Vakmanschap 1.0 is afgerond. Binnenkort volgt informatie over Gelders Vakmanschap 2.0!

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland