Vrijdag 18 jan 2019 Samenwerken in Noord Veluwe om instroom in de techniek te realiseren

De Techniekacademie, FactorWerk Noord Veluwe, Veluwe Portaal en het Start College hebben hun krachten gebundeld en een mooi traject samengesteld van 12 weken voor instromers in de techniek. Dit opleidingstraject start in maart 2019 en de werving van kandidaten is gestart.

Voor de werving van het opleidingstraject is een flyer gemaakt, die het UWV en de gemeenten onder de aandacht kunnen brengen bij werkzoekenden die opgeleid willen worden voor de technische branche. Er zijn 6 verschillende maatwerktrajecten waaruit werkzoekenden kunnen kiezen; Lasser, Assistent Machine-Operator (bediening CNC-machine), Assistent Loodgieter, Assistent Elektricien, Assistent Elektrotechnische Kastenbouw. Naast het theoriegedeelte gaan de deelnemers stage lopen bij een leerbedrijf. Na het succesvol doorlopen van het Vakmanschapstraject is het de bedoeling dat de deelnemer bij de werkgever aan de slag gaat en een BBL opleiding gaat volgen. Voor het vakmanschapstraject kunnen deelnemers een voucher van Leve(n)lang Gelders Vakmanschap voor werkzoekende om omscholing inzetten.

Geïnteresseerden voor dit traject kunnen contact opnemen met arbeidsmarktcoach Linda van den Belt (projecten@veluweportaal.nl).

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Suzanne interviewt scholingsdeelnemers Eric Mulder en Gordon van de Graaf.
Succesverhalen

Suzanne interviewt scholingsdeelnemers Eric Mulder en Gordon van de Graaf.

Suzanne Reep vertelt over haar bezoek aan opleidingscentrum Verder in Techniek. Hier spreekt zij Eric Mulder en Gordon van de Graaf die beiden gebruik hebben gemaakt van een scholingsvoucher.

Omroep Gelderland schenkt aandacht aan het project Techniek zoekt vrouw
Succesverhalen

Omroep Gelderland schenkt aandacht aan het project Techniek zoekt vrouw

Op woensdag, 10 april heeft omroep Gelderland in haar journaal het verhaal van Joyce van Hoften, ingestroomd als servicemonteur, bij Coerman in Terborg vertelt.

Van glazenwasser naar Machinist Torenkraan
Succesverhalen

Van glazenwasser naar Machinist Torenkraan

Mark Buis was glazenwasser voordat hij in de WW terecht kwam. Tijdens de werkmarkt in Harderwijk werd hij door 'Leren en Werken' getipt op scholing voor het krapteberoep Machinist Torenkraan.

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland