Vrijdag 18 jan 2019 Samenwerken in Noord Veluwe om instroom in de techniek te realiseren

De Techniekacademie, FactorWerk Noord Veluwe, Veluwe Portaal en het Start College hebben hun krachten gebundeld en een mooi traject samengesteld van 12 weken voor instromers in de techniek. Dit opleidingstraject start in maart 2019 en de werving van kandidaten is gestart.

Voor de werving van het opleidingstraject is een flyer gemaakt, die het UWV en de gemeenten onder de aandacht kunnen brengen bij werkzoekenden die opgeleid willen worden voor de technische branche. Er zijn 6 verschillende maatwerktrajecten waaruit werkzoekenden kunnen kiezen; Lasser, Assistent Machine-Operator (bediening CNC-machine), Assistent Loodgieter, Assistent Elektricien, Assistent Elektrotechnische Kastenbouw. Naast het theoriegedeelte gaan de deelnemers stage lopen bij een leerbedrijf. Na het succesvol doorlopen van het Vakmanschapstraject is het de bedoeling dat de deelnemer bij de werkgever aan de slag gaat en een BBL opleiding gaat volgen. Voor het vakmanschapstraject kunnen deelnemers een voucher van Leve(n)lang Gelders Vakmanschap voor werkzoekende om omscholing inzetten.

Geïnteresseerden voor dit traject kunnen contact opnemen met arbeidsmarktcoach Linda van den Belt (projecten@veluweportaal.nl).

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

Kalender Leve(n)lang Gelders Vakmanschap
Nieuws

Kalender Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

De activiteiten waaraan vanuit Leve(n)lang Gelders Vakmanschap worden deelgenomen, worden bijgehouden in de jaarkalender.

Van receptioniste naar panelenbouwer
Succesverhalen

Van receptioniste naar panelenbouwer

Monique Sanders maakt carriereswitch van receptioniste naar panelenbouwer

Henny switcht van de hout- naar de metaalbranche
Succesverhalen

Henny switcht van de hout- naar de metaalbranche

Henny heeft jaren gewerkt als conventioneel frezer in de houtbranche en heeft na omscholingstraject in de metaal via Anton Tijdink opleidingen een jaarcontract bij Aalders (de Heurne)

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland