Maandag 1 nov 2021 Gelders Vakmanschap coacht voor OOM bij NL leert door Sectoraal Maatwerk

Opleidingsfonds OOM heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij SZW een subsidie aan te vragen binnen de regeling Sectoraal Maatwerk NL leert door. Deze subsidieaanvraag is goedgekeurd en daardoor is het vanaf 1 oktober 2021 voor 2000 werknemers in de metaalsector mogelijk een gratis cursus te volgen uit de cursuscatalogus. Werknemer die nog niet weten welke cursus het beste aansluit bij de volgende loopbaanstap, kunnen hiervoor in Gelderland en Overijssel een coaching krijgen van de arbeidsmarktcoaches van Gelders en Overijssels Vakmanschap.

De werknemer vult zelf de aanvraag voor coaching en scholing in. Hiervoor heeft OOM een aparte website met aanvullende informatie geopend (zie onder deze pagina). Via deze site is de cursuscatalogus met cursussen op het gebied van digitale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, die gratis te volgen zijn en het aanmeldformulier voor ondersteunende coaching te vinden. Als de aanmelding goedgekeurd wordt, is er voor iedere werknemer is 5 uur coaching beschikbaar.

Op de site kan ook al een keuze gemaakt worden voor een coach van Gelders Vakmanschap die de werknemer kan ondersteunen bij het maken van de volgende loopbaanstap.

Vanuit Gelders Vakmanschap is er voor de arbeidsmarktcoaches de volgende gebiedsverdeling gemaakt;

Achterhoek & Liemers; Roy van Aalst
Rivierenland, FoodValley, Noord- Veluwe; Jan Heeres
Arnhem, NIjmegen; Haske van Aken
Stedendriehoek; Suzanne Reep

Voor een keuze van een coach gaat de voorkeur uit de coach inzetten die gekoppeld is aan regio van de vestigingsplaats van de werkgever.

Er zijn maar 1000 coachingstrajecten beschikbaar! De verwachting is dat er veel vraag is naar dit aanbod. Dus ken je iemand die hiervan gebruik zou willen maken, informeer deze persoon dan snel.

Voor Gelders en Overijssels Vakmanschap is een flyer ontwikkelt (zie bijlage)

website De Metaal Leert Door

Downloads

  1. GV en OV OOM sectoraal maatwerk NLleertdoor.pdf (3,63MB)
  2. Interview OOM_ De Metaal leert door!.pdf (120,24kB)

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek
Succesverhalen

MKB!DEE Samen leren en ontwikkelen in de Achterhoek

In mei 2021 is de Achterhoekse MKB!DEE aanvraag ‘samen leren en ontwikkelen in de regio’ gehonoreerd door het ministerie van EZK en SZW.

Nijhuis Group geholpen met samenwerking in de Achterhoek
Succesverhalen

Nijhuis Group geholpen met samenwerking in de Achterhoek

Het MKB bedrijf Nijhuis group uit Winterswijk heeft het afgelopen jaar volop ingezet op kansen pakken om levenlang ontwikkelen in de organisatie te stimuleren.

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO
Succesverhalen

Gelderse MBO's en HAN delen kennis over LLO

Gelders Vakmanschap heeft eind februari een eerste sessie georganiseerd met de Gelderse ROC's en de HAN om met elkaar ervaringen te delen over hoe de ROC's omgaan met LLO onderwijs verzorgen.

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland