Dinsdag 16 apr 2019 Best practice Gelders Vakmanschap in SER magazine

In het SER magazine van april 2019 wordt Gelders Vakmanschap als voorbeeld van een best practise voor samenwerking in de regio rondom het thema levenlang ontwikkelen uitgelicht. Hiervoor zijn Diny Schoorlemmer (bestuurder FNV metaal) en Toine Straatman (regiosecretaris Koninklijke Metaalunie) beide stuurgroepleden van Gelders Vakmanschap geïnterviewd.

In het artikel lichten Diny en Toine toe hoe de scholingsvouchers het afgelopen jaar als 'boost' hebben gewerkt om werknemers en ZZP'ers te ontwikkelen en instroom in de technieksector in de provincie te creëren. Toine geeft aan dat het succes, uitgifte van meer dan 800 scholingsvouchers, gerealiseerd is door samenwerking. Binnen Gelders vakmanschap werkt een groot aantal partijen (zoals vakbonden, werkgevers- en brancheorganisaties, opleidingsfondsen, provincie UWV en beroepsonderwijs) samen. Toine zegt hierover: 'We treden met alle partners naar buiten als een hechte club die bevlogen is voor de techniek. Die bevlogenheid straalt af op potentiële weknemers en andere partijen.' Diny vertelt in het artikel: "Vooraf werden duidelijke afspraken gemaakt over regionale spreiding binnen de provincie en over spreiding tussen de branches installatietechniek, metaal en bouw & infra.

Op pagina 17 van het SER magazine begint dit artikel.

Nieuws en succesverhalen Blijf op de hoogte

'Gewoon' Verder in techniek
Succesverhalen

'Gewoon' Verder in techniek

Op het moment dat bekend werd dat wij –verbindingscoaches- geen bedrijven meer konden bezoeken door de coronacrisis, was het voor ons ook zoeken naar wat onze bijdrage kon zijn.

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!
Nieuws

Coronamaatregelen, wij wijzen jou de weg!

We begrijpen dat jij als werkgever tijdens deze coronacrisis in de overleefstand staat. Daarom willen we je graag helpen.

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart
Nieuws

Gelders Vakmanschap 2.0 gestart

In Gelderland sloegen vakorganisaties, technische branches, O&O-fondsen, Onderwijs en de Provincie Gelderland de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap'.

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Gelderland